Manueel
Praktijk voor Orthomanuele Geneeskunde
Second Opinion
Wanneer u voor een aandoening of een klacht onder behandeling bent bij een ziekenhuis, kunt u te maken krijgen met twijfel en zorg of uw vragen wel zijn beantwoord, of u de best mogelijke behandeling krijgt, of behandeling wel nodig is; vele niet beantwoordde vragen die het gevoel kunnen geven geleefd of voortgestuwd te worden zonder controle te kunnen uitoefenen. In bepaalde gevallen, vooral bij ernstige aandoeningen zijn er meer medisch specialisten bij betrokken waardoor de beheersbaarheid voor de patiŽnt nog verder kan afnemen.

Een second opinion consult zie ik als een mogelijkheid om samen met u alles op een rij te zetten: uw klacht of medisch probleem, de diagnoses die gesteld zijn, welke redenering daarachter zit; hoe u zich daarbij voelt; de geadviseerde behandelingen met hun voor- en nadelen; eventuele alternatieven. Ik kan gebruik maken van een ruime ervarng als huisarts en als organisator van huisartsennascholing. Ik beschik over een groot intercollegiaal netwerk in de eerste en tweede lijn. Desgewenst overleg ik in sommige gevallen met uw huisarts of medisch behandelaar. Ook is het veelal mogelijk om rapportages en gegevens van eerder onderzoek bij de betreffende specialist op te vragen.

Aan het eind van een of meer gesprekken bent u beter in staat te beoordelen of u achter de behandeling staat en wat u ervan kunt verwachten, of wat u eventueel anders wilt.


Praktijk Manueel

Manueel | Praktijk voor OrthoManuele Geneeskunde | Hillevliet 60 | 3074 KB Rotterdam | Tel. 010 - 486 51 83 | jam.galesloot@nvomg.nl